До 30 юни продължава кампанията за директните плащания

Снимка: Infomreja.bg

Кампанията за подаване на заявления за директни плащания през 2023 г. за първи път се прилага по новите правила

До 30 юни земеделските стопани могат да подават заявления за директни плащания в Кампания 2023 и да правят редакции без санкция, съобщават от земеделското министерство.

Това е предвидено с допълнение към Наредба № 3 от 10 март 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаленията на плащанията и реда за налагане на административни санкции, публикувано в бр. 48 на Държавен вестник от 2 юни 2023 г.

Кампанията за подаване на заявления за директни плащания през 2023 г. за първи път се прилага по новите правила, залегнали в Стратегическият план и периодът за подаване на заявления е удължен от 5 юни до 30 юни 2023 г.

С публикуваните промени се предвижда намалението на плащанията с 1% за всеки работен ден, при подаването на заявление след 5 юни, да не се прилага за Кампания 2023. Целта е да се предостави повече време на земеделските стопани да се запознаят с възможностите за подпомагане и да вземат решение за интервенциите, по които да кандидатстват.

Запазва се принципът, че заявление за подпомагане, подадено след удължения срок, е недопустимо и на кандидата не се предоставя подпомагане.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK