Министър Донев се срещна с посланика на Турция Айлин Секизкьок

Снимка: МТСП

Акцент беше проблемът с бавното преминаване на камиони през ГКПП-тата между България и Турция

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев се срещна с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок. Двамата изразиха задоволство от традиционно добрите взаимоотношения между двете държави и сътрудничеството в почти всички сфери на социално-икономическия живот.

По време на разговора посланик Секизкьок представи инициативата на посолството на Турция за подкрепа на деца от Центрове за настаняване от семеен тип в село Нареченски бани и Белоградчик.

Министър Донев благодари за социалната ангажираност на посолството и изрази готовност Министерството на труда и социалната политика да е партньор в проекта, чиято цел е да подобри живота на децата и да повиши техните възможности за социализация.

Акцент в срещата беше проблемът с бавното преминаване на тежкотоварни камиони през граничните контролно-пропускателни пунктове между България и Турция. Необходимо е да се намери балансирано решение в интерес на двете държави за по-бързото пропускане на тировете, без да се занижава контролът при проверките и сигурността, каза вицепремиерът Гълъб Донев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK