МВР ще възложи ремонта на оградата по границата с Турция на МО

Снимка: БГНЕС

Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет

Ремонтът на оградата по българо-турската граница, за който служебното правителство отпусна 5 милиона лева на последното си заседание, ще бъде възложен от МВР на Министерството на отбраната. Това става ясно от публикуваната стенограма на заседанието.

По думите на министър Бойко Рашков „ Това е тактически правилно“, тъй като няма да се сключват договори с външни фирми. Рашков очаква ремонтът да започне в рамките на мандата на служебният кабинет.  

От стенограмата става ясно още, че служебното правителство отказва да определи концесионерите на 7 морски плажа. Общо е било мнението, че след като процедурата е започната от редовно правителство, трябва да бъде довършена също от редовен кабинет, още повече че летния сезон за тази година е приключил, а Министерството на финансите възразява срещу предложените ниски концесионни възнаграждения.

Причината да се отложи във времето вземането на решения за 7 те концесии на плажове е  била наложения  през април от парламента мораториум върху решенията на „Кабинета Борисов 3“. /БНР/  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK