България играе втория си мач от квалификациите за Евро 2024

Младен Кръстаич, Снимка: БФС

Срещата с отбора на Унгария започва в 21:45 часа българско време

Тази вечер България ще изиграе втория си мач от квалификационната кампания за Евро 2024. Родните футболни национали гостуват на един от фаворитите в група G Унгария на стадион „Пушкаш Арена“ в столицата Будапеща, срещата започва в 21:45 часа българско време, а ние ще я следим по програма "Хоризонт" на БНР.

„Лъвовете“ стартираха пътя си към Европейското първенство в Германия догодина с неприятно поражение от Черна гора с 0:1 у дома. Това бе първа загуба за „трикольорите“ под ръководството на сръбския селекционер Младен Кръстаич. Тимът ни притежаваше по-често топката, но по-опасните ситуации бяха пред вратата на Даниел Наумов, който в крайна сметка бе преодолян след бърза контраатака на гостите в 70-ата минута. Поражението поставя българите в трудна ситуация да търсят непременно поне точка от тежката визита на „маджарите“, за да остане с шансове за попадане на едно от първите две места в групата.

"Имахме тежък мач срещу Черна гора. Отборът много се измори и даде много от себе си. Имахме два дни да се възстановим. Видяхме кое сме могли да направим по-добре. Подготвихме се добре за утрешния мач, който ще бъде тежък. Съперникът е много добър тактически и физически. Имаме план Б. Всеки треньор има План Б“, сподели старши треньорът на родните национали Кръстаич.

„България ще бъде труден противник. Много атлетичен, физически силен тим със солидна халфова линия. Не трябва да оставяме пространства на съперника, защото те разполагат с достатъчно бързи футболисти, които ще се възползват от тях. Унгарският национален отбор не може да подценява нито един опонент. Българите загубиха в петък, но според това, което бе показано по телевизията, те заслужаваха повече“, коментира наставникът на унгарците Марко Роси, за чийто тим това ще бъде първа евроквалификация.

Два от другите три отбора в нашата група – Черна гора и Сърбия, се изправят един срещу друг също в понеделник вечер, като са с по три пункта след откриващите си срещи, след като „плавите“ очаквано взеха своето срещу Литва след успех с 2:0 пред собствена публика. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK