Йотова: Само с професионална и независима правосъдна система ще успеем да възстановим държавността

Снимки: Президентство

Тя беше официален гост на честването на 25-годишнината от възстановяването на дейността на ВАС

„Работим за възстановяване на държавността, за край на беззаконието, за връщане на справедливостта и зачитане правата и интересите на българските граждани. Задължително условие да постигнем това е професионален и независим български съд, независима правосъдна система – най-важният фундамент на нашето общо бъдеще“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на тържественото честване на 25-годишнината от възстановяването на дейността на Върховния административен съд.

Йотова изрази увереност, че ВАС ще бъде не само активен участник в осъществяването на правосъдната реформа, но и гарант за правата и интереса на българските граждани.

„В своята мисия вие стриктно спазвате буквата на закона, а и във всяко свое решение оставяте себе си и своята отговорност“, заяви вицепрезидентът и изтъкна, че и във време на пандемия ВАС е заслужил признание за своята дейност не само в страната, но и на европейско ниво. „Многобройните жалби до Върховния административен съд са мерило не само за всекидневните ви усилия, но и за голямото доверие на гражданите, че ще възстановите законността и справедливостта“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът връчи на председателя на Съюза на юристите в България Владислав Славов почетния знак на ВАС за особени заслуги за възстановяване на дейността на съда. Славов е първият председател на ВАС след възстановяването му през 1996 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK