АПИ санкционира строителя на АМ „Европа“ в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман

Снимка: АПИ

Причината е недобрата организация на движението

Агенция „Пътна инфраструктура“ санкционира строителя на АМ „Европа“ в участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман за лошата временна организация на движение в отсечката.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на АПИ Тодор Василев инспектори от дирекция „Анализ на риска и оперативен контрол“ в агенцията извършиха проверка след продължаващите сигнали за лоша временна организация и безопасност на движението в участъка и създадените предпоставки за възникване на пътни инциденти.

Съставен е акт по Закона за пътищата - чл. 54, ал. 1 във връзка с чл. 53, ал. 1, т. 4. Санкцията е между 3 000 лв. и 8 000 лв.

Извършената проверка е установила редица нередности като липсваща или неправилно положена хоризонтална маркировка, липсващи или замърсени пътни знаци, както и необезопасени участъци, на които се работи. Констатирано е, че строителят не изпълнява задълженията си съгласно договора за въвеждане на временната организация и осигуряване на безопасността на движението.

Пътната сигнализация не е изпълнена в пълен обем съгласно одобрения работен проект за временна организация и не се полагат необходимите грижи за изправността и поддържането на пътната сигнализация.

АПИ ще изиска от консултанта и строителя в кратък срок да изпълнят в цялост одобрения проект за временна организация и безопасност на движението. Възложено е на ръководителя на екипа за управление на проекта и на изпълнителя на строителния надзор да извършват ежедневен контрол на изправността и поддържането на временната организация на движение. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK