Джамбазки с въпроси до ЕК за спрения законен протест на превозвачите

Снимка: Infomreja.bg

Съпредседателят на ВМРО повдига въпроса пред Европа

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки сигнализира Европейската комисия за появата на правен казус преди дни по време на масовите протестни действия на българския транспортен бранш. Напомняме, че целият транспортен сектор организира протестни действия, които трябваше да се проведат на 10.05.2022 г. и 11.05.2022 г. в град София.

В писмото си до Комисията обаче Джамбазки информира, че Столична община, въпреки съгласуваното решение и изрично позволение за провеждане на протеста, заедно с органите на реда, не позволява на транспортния сектор да осъществи законно гарантираното им право на мирни протестни действия.

Войната в Украйна и високите цени на горивата усилиха натиска върху транспортните фирми до степен, в която имат нужда от спешни мерки, които да предпазят сектора от масови фалити и невъзможност да изпълнява функциите си.”, пише още българският представител в Европейския парламент в писмото си до Европейската комисия.

В името на защитата на законните права на всеки един български гражданин Ангел Джамбазки отправя към Комисията въпроси дали действията на Столична община и МВР отговарят на принципа на върховенството на закона и какви ще бъдат реакциите на Комисията в подкрепа на българския транспортен бранш в условията на форсмажорни обстоятелства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK