Минеков настоява за смени в ръководния екип на Народния театър

Снимка: БНР

Преди десетина дни вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“

Министърът на културата проф. Велислав Минеков настоява екипът на директора на Народния театър Васил Василев да бъде сменен, за да не се превръща институцията в „кръжок по политически интереси“, предаде БНР.

Преди десетина дни вратата на пиара на театъра Велислава Кръстева беше надраскана с надписи „ДПС“ и „Изчезвай“, табелката с името ѝ беше изкъртена, а за деянието вина пое режисьорът Александър Морфов, който обвини Кръстева в „политическа пропаганда“.

Ето още от коментара с днешна дата на министъра на културата проф. Велислав Минеков:

"За съжаление това политическо напрежение може би представлява някаква форма на защита на самия директор, но не мисля, че това са правилните хора на правилното място и аз ще помоля тези хора да бъдат сменени и да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти. Всичките. Аз държа на присъствието на режисьора Морфов в Народния театър и за съжаление вследствие на събитията той е силно разколебан в желанието си за присъствие там. Това би било щета. Голяма щета. Към директора ще отправя предупреждение и ще искам да се извърши пълна проверка не само на случая, но и на всичко, което става в театъра, откакто той е директор“.

Минеков каза още, че има небивало покачване на заплатите на артистите в Народния театър и една част от тях получават месечно 5 хиляди лева, което е смущаващо.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK