Държавата отпуска 286 442 лева помощ на "Пайнер"

Снимка: trafficnews.bg

Средствата са отпуснати от Министерството на икономиката и са по програма "Иновации и конкурентоспособност"

Фирма "Пайнер" ще бъде подкрепена от държавата по време на кризата със сумата от 286 442,25 лева, сочат официалните регистри. Помощ ще получат Пайнер" ООД и "Пайнер медия" ООД - дружеството, което излъчва денонощните телевизии Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета.

Средствата са отпуснати от Министерството на икономиката и са по програма "Иновации и конкурентоспособност", а сумата, която е  предоставена от европейски антикризисни фондове е предназначена за изпаднали в нужда бизнеси.

В момента всички изпълнители, които са част от музикалната компания, нямат никакви участия и се очаква такива да няма дори през най-силния месец декември, предвид мерките, които са наложени до 21 декември и неяснотата с това какво ще се случва с празниците.

Голяма част от изявите отпадат, не са потвърдени или изобщо няма такива. Сред най-засегнатите от коронавирус пандемията са именно певците и музикантите, някои, от които стоят без работа от месеци, а това са единствените доходи, на които могат да разчитат. /trafficnews.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK