Везиева: Действията на членове на УС на ДКК уронват престижа на Министерството на икономиката

Снимка: Infomreja.bg

Министърът подчерта, че ще поиска оставката на въпросните хора

„Считам, че действията на членовете на Съвета на директорите на ДКК уронват както престижа на Министерство на икономиката, така и на самото дружество. Те създават и впечатлението, че този състав на УС не иска да се промени модела на управление на дружеството”. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева на брифинг,цитирана от Нова телевизия.

По думите й раздялата с тези членове на Съвета на директорите е малко позакъсняла. „Разговарях с тях и подадох ръка да работим заедно, защото считам, че трябва да има приемственост и опитът им ще допринесе за това да изчистим ДКК от всички обвинения. Наистина мислех, че с тези хора можем да работим по една обща кауза. Да, ще поискам оставката на тези трима членове. Много ме изненада медийната им кампания", допълни Везиева. И поясни, че изнесени от тях твърдения не отговарят на истината. 

"При първото служебно правителство ДКК нямаше сайт. Явно не са считали, че трябва да информират за всички процедури, които се спазват", каза още Везиева.

Според нея, сега, когато министерството се бори да направи процесите прозрачни и законни, този медиен интерес им служи за нещо. "За какво - явно ще стане ясно след време", посочи министърът.  

Тя беше категорична, че не се проитеснява от проверки, а начинът, по който се изнася информация, която не отговаря на истината. Според нея е имало опити за удар върху военнопромишления контекст. "Всичките инсинуации, които се опитаха да направят, не са от полза от никого. Всеки един опит да окаляме този бизнес ще ни струва много", уточни Везиева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK