Поетесата Здравка Радичкова с отличие от Международния фестивал „Мелнишки вечери на поезията“

Снимки: Личен архив

Тя се представи със стихотворението „Живот“

Поредно отличие завоюва поетесата от Кюстендил Здравка Радичкова, което този път идва от ХXII Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията 2021 г.“. Тя беше отличена за стихотворението „Живот“.

„След 4 години отново участвам във вечери на поезията, отново съм потопена в магията на празничната вечер и слушам опиянена красиви поетични слова и послания... Мелник е скътан в душата ми и където и да се намирам, ме връща при себе си с топлината и ласката си, с аромата на цветята, с птичите трели и с ромона на капчука в дъждовно време...Тук всичко е някак особено лековито - и въздухът, и билките, и медът, и виното, и стиховете на поетите...

Благодарна съм, че този Празник се случи, че се докоснах до атмосферата и съпреживях с приятели по перо чудна, омайна Мелнишка вечер! Благодаря и на организаторите за разнообразната програма с поетични, музикални и фотографски представяния, за етнографската изложба на колумбийски бижута, за книжния базар с творби на поети и особено за мексиканската поезия и за чуруликащите стихове на маите, чиито изпълнения на живо въодушевиха присъстващите“, обяви Здравка Радичкова.

Невероятната атмосфера на град Мелник и тази година посрещна поети от България и чужбина. Гостуващите творци имаха възможност да се насладят на поетически четения и съвременни творчески послания на ежегодния фестивал за поезия. По традиция и тази година бяха връчени много награди.

Голямата международна награда за цялостно творчество и развитие на културните и литературните връзки между славянските страни получи Лъчезар Селяшки, специална награда за афирмация на културата на Мексико беше присъдена на Крис Пеня Муньос.

Първа награда получи Бланка Естела Баес Пеня, Мексико, второто място се падна на Илина Кирина, а награда за стихотворение за град Мелник спечели Мария Акшарова.

Наградата "Горчиво вино" взе Никола Апостолов, а „За свободата“ – Васил Георгиев.

Поетичната вечер за всички присъстващи завърши с чаша пенливо мелнишко вино и пожелания за нови срещи и красиви стихове!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK