Меркел: Ваксинирайте се, предстоят ни трудни седмици

Снимка: gettyimages

В Германия има рязко повишаване на случаите на коронавирус

"Предстоят ни трудни седмици", предупреди германският канцлер Ангела Меркел и призова съгражданите си да се ваксинират, предаде ДПА. В Германия има рязко повишаване на случаите на коронавирус и новите рекордни нива на инфекции създават опасност от претоварване на здравната система.

Меркел отбеляза, че ситуацията е почти толкова тежка, колкото и преди година, когато трябваше да се наложат частични локдауни, продължили с месеци. Въпреки това, каза тя, германците имат достъп до ваксини.

"Ние трябва да се възползваме и то бързо. Моля ви съдействайте и се опитайте да убедите роднините и приятели си", призова Меркел.

Коментирайки болничната система в страната, Меркел подчерта, че хората с коронавирус трябва да получат възможно най-добрите здравни грижи. "Но това не е възможно в регионите, които са най-тежко засегнати от вируса. Стационарите са препълнени. Налага се пациентите да бъдат прехвърляни на други места. Плановите операции са отменени. Лекарите и здравните работници, които все още си спомнят добре миналата зима на пандемия, отново са на ръба на претоварването", предупреди тя. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK