В Община Благоевград стартира приемът на документи за издаване на талони за „Синя зона“

Снимка: Община Благоевград

Контролът по издаване на съответните талони ще бъде завишен

В началото на месец декември започва приемането на заявления за издаване на пропуски за паркиране по местоживеене в обхвата на „Синя зона“ в Благоевград. От тази година документите ще се разглеждат и талоните ще се изготвят от общинското дружество “Паркинги и гаражи” ЕООД, но за улеснение на гражданите приемът на заявления, както досега, ще се извършва на гишетата на Деловодство в Община Благоевград.

От 2023 г. пропуските ще бъдат различни по вид, в зависимост от критериите, по които се издават. Талоните с червен цвят ще бъдат предназначени за жители, живеещи в обхвата на централната пешеходна зона в Благоевград.  Пропуските с жълт цвят ще бъдат предоставяни на граждани, с жилища в обхвата на синя зона, а зелените пропуски ще бъдат  за електрически автомобили (изцяло задвижвани на ток). Всеки вид пропуск ще бъде защитен с холограмен стикер, с цел да се избегне ксерокопирането и манипулирането на документа.

„Контролът по издаване на съответните талони ще бъде завишен, детайлно ще се съблюдава и дали те се използват по предназначение“, коментира управителят на „Паркинги и гаражи“ ЕООД Ивайло Червилов.

При подаване на декларацията с необходимия набор от документи “Паркинги и гаражи” ЕООД ще имат едномесечен срок да издадат или откажат новия пропуск. Това време ще бъде и гратисен период за гражданите, като те ще могат да ползват стария пропуск, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK