Ученички от Банско се представиха отлично на състезание по английски език

Снимки: Община Банско

Те са Ива Бориславова Георгиева и София Анна Медлок

10-годишните Ива Бориславова Георгиева и София Анна Медлок от Банско бяха сред финалистите на Spelling Bee JUNIOR 2024. Двете ученички от НУ “Св. Паисий Хилендарски“ стигнаха до финалния етап в София на 21 април, след като се състезаваха с 4289 ученици от 208 училища в България в предварителните фази.

Нашите деца заслужиха с отлични знания класирането си сред най-добрите в спелуването при учениците от първи до четвърти клас.

На националния финал в Американския колеж Ива и София се представиха достойно, като демонстрираха чудесна подготовка и знания  и участваха с добро настроение и самочувствие, подкрепени от близките си и учители от Началното училище. Ива Георгиева зае 15-о място, а София Анна Медлок се класира на 18-о.

НУ “Св. Паисий Хилендарски“ беше единственото на финалите на Spelling Bee JUNIOR 2024 с двама свои представители, което е атестат за добрата работа на преподавателите в училището.

От следващата учебна година Ива и София вече ще участват в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//