Областният управител на Кюстендил посети Бобов дол и Невестино

Снимки: Пресцентър ОА - Кюстендил

"Надявам се да имаме открит диалог и да работим като добре стикован екип"

И през тази седмица продължават инициираните от областния управител Катя Димитрова работни срещи с кметове на общини от Кюстендилска област. Целта на срещите е новият областен да се запознае на място с работата на общинските администрации и с проблемите, които стоят за решаване пред кметовете на населените места. 

В рамките на днешния ден Катя Димитрова посети общините Бобов дол и Невестино, където проведе срещи с кметовете адв. Елза Величкова и инж. Димитър Стаменков. 

В работните срещи се включи и Василка Манчева - директор Дирекция “АКРРДС” в Областна администрация, а в Невестино присъства и народният представител Снежанка Траянска. 

 

“За мен е важно по всеки един казус, касаещ населено място от нашата област, и по всяко едно време, да можем да се чуем и да потърсим варианти за бързото му решаване. Надявам се да имаме открит диалог и да работим като един добре стикован екип, защото само така могат да се случват нещата“, заяви по време на срещите Катя Димитрова. 

В хода на разговорите с градоначалниците на двете общини бяха обсъдени теми като: актуалната зимна обстановка и снегопочистването, казусът с ВиК Асоциацията, входиран проект за подмяна на водопровод, липсата на кадри за специализирани дръжности в администрациите и т.н. 

Обсъдени бяха и ваксинационните кампании в двете общини и актуалната ковид обстановка. “При нужда ще бъде предоставен мобилен екип за ваксинация от РЗИ за големите предприятия и за отдалечените населени места в общините”, обясни Димитрова. 

Кметът на Бобов дол от своя страна изрази надежда, че с новото правителство ще заработи по-добре връзката между централната и местната власт. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK