Самодейци от Разложко се завърнаха с призове след фестивали

Снимка: Община Разлог

Те са участвали в различни събития в страната

Народни читалище “Христо Ботев-1925” и Народно читалище “Слънце-1938" с призови места от фолклорни формати, съобщават от Общината.

Самодейците от Народни читалище “Христо Ботев-1925” със златен от Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк – Жива вода 2023”.

За трета година самодейците от читалището в село Годлево завладяха сцената на музикалния празник в град Хисаря, който заема основно място във Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства - Старопланински събор "Балкан фолк" в България.

Със своя невероятен танц самодейците заслужено бяха отличени със златен медал, грамота “За съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства”, диплом за успешно представяне на фестивала и препоръка за участие във фестивалите в Несебър и Слънчев бряг, който са част от музикалните празници "Евро фолк", провеждани под егидата на Европейска асоциация на фолклорните фестивали - ЕАFF, в различни европейски градове.

Танцова група “Младост” към Народно читалище “Слънце 1938" - с. Горно Драглище, се завърна с две награди от фестивала “Харизмата на хорото”, който се проведе в град Свищов.

Групата, с ръководител Николай Манчев, спечели трето място в категория “Групи над 15 души” и специална награда за “Най-ансамблово изпълнение” в същата категория.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK