Меджидиев, доволен от свършеното, с нетърпение се връща при пациентите

Снимка: МС

Много съм щастлив, че ще има кабинет, изтъкна той

Нека да бъдем малко по-смирени. Това пожела по БНТ здравният министър Асен Меджидиев. Той благодари на премиера и президента, че не се месили в работата на министрите. Единствено им заръчали да работят в интерес на България. Лекото беше, че бяхме екип, сподели министърът.

Много съм щастлив, че ще има кабинет, изтъкна Меджидиев. С огромно нетърпение се връща при пациентите. За предложения за поста здравен министър в съвместния проектокабинет на ПП/ДБ и ГЕРБ/СДС Христо Хинков той има добри впечатления и вярва, че ще продължи започнатото.

Близо 1,4 милиона дози ваксини ще бъдат унищожени. Вече няма да купуваме ваксини, които не ни трябват. Ковид вече е като обикновен грип, заяви Меджидиев. Грипът тази година дори бил по-тежък от ковид.

Вътрешен одит проверява болницата в Котел. Болницата е водена към умишлен фалит, стана ясно от думите му. Деца са връщани без никакво основание. Проблемът е решен и болницата ще работи, категоричен бе Асен Меджидиев.

Важно е да се приеме бюджета на НЗОК, каза още той. Има механизми да се помогне на системата без увеличаване на здравната вноска.

В края на този месец или в началото на юли ще имаме два хеликоптера за въздушната спешна помощ. Собствен хеликоптер ще имаме през декември. 7 пъти по време на мандата ни се наложи да превозваме пациенти по въздух, сподели здравният министър.

България се справи с кризата с лекарства, доволен е Асен Меджидиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK