Официално: МС реши държавата да поеме контрола над "златния гьол"

Снимка: Infomreja.bg

Това съобщиха от пресцентъра на МС

Със свое решение Министерският съвет възложи на министъра на земеделието да създаде междуведомствена работна група с представители на Министерство на земеделието, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на икономиката и индустрията, Агенция „Митници", Национална агенция за приходите и Българска агенция по безопасност на храните. Тя трябва да извърши анализ за необходимата материална база, финансови средства, персонал, информационни ресурси и други с оглед предприемане на необходимите действия за изпълнение на дейността по чл. 190, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност от публично предприятие.

Със същото решение се възлага на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните да предприеме необходимите действия за възлагането на дейността по дезинфекция на публично предприятие, съобщават от Министерския съвет.

Милионите, които се изливат в джобовете на хора с прякори, ще останат за бюджета и за българските граждани, заяви министър Демерджиев преди седмица по повод решението държавата да поеме отново пункта за дезинфекция на автомобилите, влизащи от Република Турция на българска територия т.нар. „златен гьол“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK