Днес прага на Първо ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Гоце Делчев прекрачиха 92-ма първокласници

Снимка: Infomreja.bg

161-годишното училище продължи своя летопис

Гоцеделчевското училище, което преди година отброи 160 лета от началото на своето съществуване, днес отново отвори гостоприемно врати.

92-ма първокласници прекрачиха за първи път прага на Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, за да станат поредните негови възпитаници.

В приветствието си към учениците директорът Людмила Дерменджиева им пожела да бъдат здрави, любопитни и любознателни, търсещи, питащи, успешни, да мечтаят смело и да сбъдват мечтите си. „И ако учителите ви се сторят строги, то е, защото искат да ви дадат криле, за да летите сами!“, добави тя.

На родителите благодари за оказаното доверие и за помощта им в общите усилия за доброто на децата. А на колегите си пожела да бъдат вдъхновени и вдъхновяващи и все така отдадени на учениците.

„Нека всички заедно с много обич да посеем семенцата на познанието, творчеството и трудолюбието, за да се радваме на успехи в края на учебната година“, завърши словото си Людмила Дерменджиева.

Както на всяко тържество, така и сега, литературно – музикалната програма, подготвена от ученици и учители, беше разнообразна и съдържателна. Словата, песните и танцът на мажоретките бяха наградени с аплодисменти.

Най-вълнуващият момент в тържеството настъпи, когато директорът оповести началото на учебната година с школския звънец и покани най-напред първокласниците да влязат в училищната сграда. Стискайки букети в ръце, те тръгнаха след своите учителки, разбрали, че са вече големи и мястото им е в Голямото училище…

След тях влязоха тези, които започват втория етап от своето обучение – петокласниците, водени от новите си класни ръководители.

Училището приюти всичките си ученици и след лятното затишие отново се изпълни с песента на детските гласчета!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK