МБАЛ „Иван Скендеров" и още 8 болници си делят 33 млн. лв. европейско финансиране

Новата отоплителна система в болницата бе открита тържествено, снимки: infomreja.bg

Експертите от общинското звено за европейски проекти в Гоце Делчев внесоха в МРРБ документите за отпускане на 3 250 000 лв. за пълното модернизиране и осъвременване на МБАЛ „Иван Скендеров със съвременна медицинска техника и модерно болнично оборудване. Това е една от деветте одобрени болници в страната, които имат право да кандидатстват за разпределението на 33 милиона лева, осигурени чрез европейско финансиране.

Стартът за подаване на проектите бе даден на 31 януари тази година, като крайният срок изтече на 12 август, но той бе спазен от общинска администрация. Още през 2010 г. болницата в Гоце Делчев, която обслужва    близо 80 000 жители попадна в одобрения от Министерството на здравеопазването списък на девет здравни заведения в странат, имащи право да участват в  разпределението на безвъзмездното европейско финансиране. След изтичането на крайния срок за подаване на  документите и възложените от МРРБ проекти, се очаква МБАЛ „Иван Скендеров" до средата на септември да получат парите.

Изготвеният проект от община Гоце Делчев е напълно съобразен с крещящите потребности на болничното заведение. Финансирането е осигурено от Оперативна програма „Регионално   развитие”. „След  санирането на сградите на двата корпуса на болницата и монтирането на новата и далеч  по-икономична система за отопление, подмяната на оборудването и купуването на модерна медицинска техника, здравното заведение ще  стане едно от най-реномираните в страната”, коментираха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и медицинският управител д-р Мария Радойкова.      

 

КОМЕНТАРИ

ох11:08 - 18.08.2011
Тези двамата Москов и Радойкова пак чрез този проект ще продължат да си пълнят гушките, а горките пациенти ще си дават и занапред парите в софийските болници.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK