Попов: Костадинов извърши престъпление, като обиди протестиращите от парламентарната трибуна

Снимка: БСП

България не е готова за избори. Разчитаме на съвестта на всеки един народен представител

"Поздравявам Кирил Симеонов за проявената отговорност и мъдрост днес за това, че заяви, че се срамува от вчерашната прегръдка на "Има такъв народ" с ГЕРБ. Той заяви, че се е борил срещу този модел на управление, срещу който и ние се борим, и че се срамува от вчерашното си гласуване. Надявам се още народни представители от "Има такъв народ" да проявят същия разум и отговорност пред всички български граждани." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Филип Попов в предаването "Твоят ден" по Nova News.

Той също така благодари на всички хора, които са отишли спонтанно пред Народното събрание да изразят своето възмущение от вчерашните действия на новата коалиция и да подкрепят борбата на управляващите.

"Вчера "Възраждане" възродиха стария модел на управление. Дори и днес Костадин Костадинов си позволи, и мисля, че извърши престъпление, за което трябва да се сезира прокуратурата, да нарече от парламентарната трибуна протестиращите "фашистка измет". Това са български граждани, г-н Костадинов, а не фашистка измет и никой няма правото да обижда български граждани, още по-малко от тази висока трибуна", категоричен бе Попов.

Според социалистът Костадинов е обидил протестиращите, защото те са му потърсили сметка за това, че "Възраждане" не подкрепиха бюджета и на практика не подкрепиха увеличаването на пенсиите, помощите за младите семейства и за бизнеса.

"Избори наесен означава хвърляне на държавата в хаос, безвремие, най-вероятно липса на бюджет за следващата година и невъзможност за приемане на необходимите закони по отношение на Плана за възстановяване и по отношение на ОИСР. Тоест това ще означава една много тежка криза. БСП е готова за избори, но България не е. Надявам се да не се стигне дотам. Разчитаме на съвестта и морала на всеки един народен представител", каза още Филип Попов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK