29-годишен бил майка си, бягал, катастрофирал, откраднал кола, заплашвал

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е известен на органите на реда, но не е само той...

29-годишен криминално проявен от Плиска е задържан в полицейския арест в Нови пазар за извършени различни престъпления в рамките на няколко часа. 

Около 04:00 часа сутринта на 10 декември след скандал с негови близки нанесъл удари с ръце в областта на главата на майка си.

Със сила ѝ отнел ключовете на лек автомобил "Тойота" и поел в неизвестна посока.

Малко по-късно на улица в Плиска предизвикал пътно-транспортно произшествие като се блъснал в лек автомобил "Нисан" със старозагорска регистрация.

Зад волана бил 19-годишен от Плиска, в колата пътували още двама младежи. Виновният за катастрофата отправил закани за убийство към водача и заплахи към пътниците. След удара не успял да запали ударената тойота и отнел противозаконно нисана от 19-годишния.

Потеглил в неизвестна посока. Малко по-късно автомобилът бил изоставен пред дома му.

29-годишният е криминално проявен с кражба, нанесена телесна повреда и последвала смърт, държане на наркотични вещества.

Задържан бил за срок до 24 часа, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

И още един случай от Шуменско с участието на познайник на полицията:

Неправоспособен и с положителна на амфетамин проба мъж от Нови пазар, който осуетил полицейска проверка в Шумен, е задържан в полицейския арест след повторен опит да избегне  проверка на пътя.

Преди обяд на 9 декември полицейски екип подал сигнал със стоп палка в града на водач, който ускорил скоростта на движение. Полицейските служители го последвали, но поради реален риск да блъсне друг автомобил докато се опитва да осуети проверката, забавили темпото.

След като станала ясна посоката му на придвижване подали информация на колегите си от Нови пазар. Около 11:50 часа полицейски екип от Нови пазар засякъл автомобила и му подал сигнал със стоп палка. Водачът не спрял.

Пътните полицаи разпознали, че зад волана е неправоспособен 42-годишен мъж от Нови пазар. Последвали го, настигнали го, и го спрели в земеделска нива до бензиностанция край Каспичан. Изяснено било, че зад волана е неправоспособен 42-годишен мъж от Нови пазар и че управлява в срок на наложено административно наказание за управление без да притежава книжка. Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози, отчетена била положителна на амфетамин проба.

42-годишният е криминално проявен с множество кражби, грабеж, управление без свидетелство за управление, държане на наркотични вещества, управление на автомобил с поставени табели за друго превозно средство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK