Диалог, смирение, разум: Какво ни казаха в 49 НС?

Снимка: Infomreja.bg

Обзор на изявленията на (съ-) председателите на партиите

Диалог, смирение, разум. 

За това говориха депутатите от 49 НС при протичане на декларациите на партиите от трибуната. НС заработи, но с фалстарт при избора на председател, а думите на всички лидери и представители на политическите сили не се различиха от изказванията им в 48 НС.

Президентът Румен Радев отправи обръщение към народа и Народното събрание, в което отбеляза всички кризи в страната ни и действията на служебното правителство.

Радев, както и всички останали лидери на парламентарно представените партии безспорно засегнаха темата за войната в Украйна, Бюджета, Шенген, еврозоната, икономическите кризи и инфлацията в страната.

Изявления направиха представителите на партиите и коалициите, които и в този парламент са 6.

ГЕРБ-СДС, БСП, ПП-ДБ и ДПС се обединиха около няколко теми: за това как България има евроатлантически възгледи и неизменно трябва да продължи членството си в НАТО и ЕС. Точно на диаметрално различната позиция бяха от Възраждане.

За ГЕРБ изявлението бе центрирано върху темата за диалога и обединението.

От ПП ясно се определиха като опозиция и заявиха, че ако има проекти, които съвпадат с тяхната политика, то независимо от коя партия са предложени, те ще гласуват положително.

От ДПС говориха за разделението и заявиха, че ще трябва да има работещ парламент.

Възраждане в лицето на Костадин Костадинов се позова на реч, наситена с цитати на автори и прочит на две стихотворения на Иван Вазов.

От БСП поставиха на преден план темата за социалната политика и приемането на Бюджета.

От ИТН завиха, че ще са коректив за партиите.

Всички изявления включваха метафори, свързани със Старстната седмица и Великден, както и свещения месец Рамазан за мюсюлманите.

ВСИЧКО ЗА 49-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK