ИНФОМРЕЖА през 2022: Новинарски обзор

Снимка: Infomreja.bg

ИНФОМРЕЖА може да обобщи 2022 като трудна година

През 2022 година ИНФОМРЕЖА не просто опита, а успя да ви предаде най-важните новини от страната, област Благоевград и Кюстендил. Нашата работа не се изчерпва само с писането на текстове, посещаването на събития и тяхното отразяване. Трудът ни има за цел да представи пред читателите проверена, цялостна и навременна информация, съобразена с всички етични и професионални норми.

Борейки се с дезинформацията, с фалшивите новини, пропагандата и лошия пиар, екипът на ИНФОМРЕЖА от създаването си до днес създаде 125 341 новини. Стотици са албумите със снимки и видеата, показани в нашия Youtube канал и Facebook страница и групи.

2022 не бе лека за членовете на екипа ни. Преминавахме през контрастни емоции, работехме неуморно, понасяхме недотам градивна критика, учехме се от грешките си, създадохме нови приятелства и затвърдихме старите.

През 2022 година сайтът ни все по-стремглаво излиза от регионалните граници и представяме национални новини. Не можем да не се похвалим, че сме първенци в предаването на актуалните събития в страната.

Поредна година на избори и едномесечна неспирна работа завладя отново медията ни… за поредна година бяхме част от неспирния предизборен маратон.

Гордостите на ИФНОРМЕЖА за 2022 са две. Най-големият ни успех дойде в края на годината с провеждането на конкурса „Рими с аромат на канела“, в който се включиха над 300 деца от цялата страна буквално. Те представиха повече от 500 творби, които образуваха своеобразна „Коледна библия“, която има за цел да покаже пред света детския талант, а не да поставя участниците на призови места.

Вторият акцент от 2022 за медията ни е поредицата „Пътят“. Това са видеоразказите на нашите герои, които доказаха, че добрината съществува.

ИНФОМРЕЖА може да обобщи 2022 като трудна година – в новинарски аспект.

През годината станаха поредните тежки инциденти и престъпления, разтърсили обществото ни и отворили много въпроси за морала, законността и беззаконието, за психичните проблеми на цяла една нация, корупцията и действието на държавата.

Скандален и с продължение през 2023 бе случаят „Семерджиев“, при който две млади момичета бяха пометени на „Черни връх“. Полицейски чадът над извършителя е темата, която отвори кутията на Пандора за вечно обсъжданите проблеми и нерешени такива докато не се стигне до отнемането на повече от един човешки живот.

Семерджиев задейства синята лампа и предизвика отдавна необходимата акция срещу пияните, дрогираните и шофьорите без книжка. Акция „Чашка и дрога“ отвори очите на обществото, че всеки втори на пътя е неадекватен и войната е не само в Украйна, но и по първо-. Второ- и третокласните пътища у нас.

Мигрантският натиск погуби живота на Петър Бъчваров, колегите му от Бургас и полицай от София. Оказа се, че в България „Семерджеиев“ и каналджийството не са изолирани случаи, а начин на препитание на огромен процент хора. Полицаи с включени сирени почетоха паметта на колегите си, но това не доведе до промяна в разбитата, изпокъсана мрежа на границата ни в Турция.

ВСИЧКО ОТ КРИМИНАЛНИТЕ НОВИНИ И ИНЦИДЕНТИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Безспорно сред най-четените новини бе арестът на бившия премиер Бойко Борисов, който прекъсна едно от гледаните в праймтайма реалити „Ергенът“. Арестът и днес противопоставя партиите и кабинета на Петков, чийто живот бе бурен, но кратък.

Гълъб кацна на българското рамо с назначаването на служебния кабинет от Румен Радев.

Така в политически план през 2022 се говореше за бюджета, минималната заплата, оръжието за Украйна, изборният кодекс, гласуването с хартиени бюлетини, изборът на председател на народното събрание, въвеждането на еврото, инфлацията, бедността.

БСП и ПП се скараха, ГЕРБ останаха горди с победата си на изборите, ДПС – неутрални, Български възход – либерални и мъдри като Д.Ф. Кенеди, ДБ – с твърда позиция, а Възраждане – с лесно запалими нерви.

ВСИЧКО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ НОВИНИ ВИЖТЕ ТУК 

В световен план новините за 2022 са 4: Войната в Украйна  - събитие номер 1, което погуби животи, световната икономика и финансова стабилност, газа, петрола, мира. Две личности си отидоха и белязаха края на една ера в политиката и футбола. Светът се прости с Елизабет 2. и Пеле.

Мондиал 2022 и победата на Аржентина предизвикаха силни емоции по Коледа.

СВЕТОВНИТЕ НОВОСТИ ПРОСЛЕДЕТЕ ТУК

2022 показа песимизма на българина, че 2023 няма да е по-лека, напротив. Обществото става все по-апатично, все повече ниско културно, образовано, търпеливо, толерантно, мислещо, амбициозно. Причините са много – най-вече материални въпреки политическите убеждения, че животът ни е по-добър отколкото го виждаме през тъмните си очила.

Уважаеми читатели, благодарим ви, че споделихте с нас 2022 година и ви пожелаваме да бъдете с нас и през 2023, за да творим добрите новини и заедно да преминаваме през лошите събития.

2023 – чакаме те!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK