Христо Иванов: Ние ще имаме принос в съставянето на правителство. Аз няма да бъда министър!

Снимка: Стоп кадър БНТ

„Трябва да дадем път на нещо ново! България е другото име на надеждата!“

Бяха казани много неща за кризите. Аз искам да кажа няколко думи за надеждите. В края на тази тежка година, можем да говорим за нея. Това ще бъде добро начало за нашата работа тук – надеждата. България има основания за нея – заради промените, които се случват. Отвъд кризите възстановяването по нови пътища може да съкрати силно пътя, който ни отделя от другите общества. Това заяви Христо Иванов, който произнесе слово като съпредседател на ПП Демократична България пред депутатите от новото 47-ото Народно събрание.

Ние ще се опрем на това, на което се надяваме. Ние ще се постараем за съставянето на мнозинство. Вярваме, че всяка власт трябва да съзнава ограниченията си. Вярата в парламентарната република, акцентирам върху нея, трябва да опазим. Вярата във фискалния разум е важна за отварянето на повече работни места и връщането на младите.

Вярваме в институциите, паметта, в идеологията, която е премахването на тоталитарния режим. Ние знаем колко е важно да се направи съдебна реформа. Чувам оплаквания от репресии. Може би това значи, че всички можем да направим реформата в прокуратурата и правосъдието. Да знаем, че в България има не само закон на хартия.

Трябва да направим конституционна реформа, особено в частта на върховенството на закона. Въвеждането на електронното правосъдие ще бъде подкрепено от ДБ. Ние ще имаме и принос за опазването на природата. Ще работим за българите в чужбина – да са равноправни граждани на България. Това е цел да направим реформата спрямо тези 2 млн., които са избрали да живеят извън страната.

Ще защитаваме ролята ни в ЕС и НАТО. Ще защитаваме реформата на сектор „Сигурност“. Ще подкрепим на кризата от пандемията. Трябва да върнем децата в училищата. Ще подкрепим действия по отношения на РСМ. Да, трябва да защитим истината за историята, но не да се делим и заедно трябва да станем членове на ЕС семейство.

Няма да спрем с инвестирането на политики в образованието и културата. Нека инвестираме в нея адекватно. Надеждата на хората, гласували за нас или против нас, трябва да бъде изпълнена. Ние ще имаме принос в съставянето на правителство. Аз няма да бъда министър! Трябва да дадем път на нещо ново! Желая ви успех. България е другото име на надеждата, заяви още Христо Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK