ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

Снимка: Infomreja.bg

Каракачанов потвърди вчера, че от днес ще започнат разговори

Очаква се днес да започнат преговори между ВМРО, НФСБ и КОД за общо явяване на следващите парламентарни избори, които ще се проведат на 11 юли, информира БНР.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди вчера, че от днес ще започнат разговори за общо явяване на предсрочните парламентарни избори с партията на Валери Симеонов НФСБ и формацията на Петър Москов КОД.

"С Валери Симеонов контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл - човекът, който е основната причина за торпилиране на коалиция "Обединени патриоти" - той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също", коментира Каракачанов.

За общо явяване на предсрочните избори призова и Валери Симеонов. Той се обяви против действията на "новите улични диктатори" и "опитите за подчиняване на правосъдната система".

На 4 април бившите коалиционни партньори от "Обединени патриоти" ВМРО и "Атака" се явиха поотделно, а НФСБ - в коалиция с "Воля". Всички те не можаха да прескочат 4-процентната бариера за влизане в 45-ия парламент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK