Задържаха в София мъж, свързан с „Хамас“ и издирван от Австрия

Снимка: Infomreja.bg

Предстои материалите да бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура

В резултат на съвместни действия на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), МВР и прокуратурата е задържан гражданин на държава членка на Европейския съюз - Е.А., на 37 г. Той е обявен за издирване от австрийските власти за участие в престъпна дейност, свързана с терористичната организация "Хамас", съобщават от държавното обвинение.

Е.А. е задържан в София на основание Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Велс, Австрия.

В хода на проверката на ДАНС, предшестваща задържането на лицето, не са придобити данни за негови връзки с български граждани и чужденци, пребиваващи в България. Инкриминираната дейност на задържаното лице не касае България, уточниха от ДАНС.

Предстои материалите да бъдат докладвани на Софийската градска прокуратура (СГП), в чиято компетентност е да постанови задържане на лицето за срок до 72 часа и да внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ в Софийския градски съд.

Това се налага с оглед осигуряване на чуждестранния гражданин за нуждите на производството по Закона за екстрадицията и Eвропейската заповед за арест.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK