Манолова в Кюстендил: Влизаме в 47-ия парламент с една ясна програма за повишаване на доходите

Снимки: Infomreja.bg

Д-р Галина Таваличка: Ние сме формация, която категорична изпълнява своите обещания

"Ние от „Изправи се. БГ! Ние идваме“ сме в пълна мобилизация, както виждате нашите проценти, според социолозите, растат и сме над бариерата от 4 пункта. След като и придворните социолози на ГЕРБ са без съмнения, че влизаме в следващия парламент със сигурност това ще се случи. Сега усилието е да получим повече и повече доверие, така че „Изправи се. БГ! Ние идваме“ да бъде силен фактор, ударна група в парламента, която да не допусне връщането на ГЕРБ и ДПС във властта", обяви в Кюстендил лидерът на ИБГНИ, Мая Манолова.

По нейни думи, хората искат правителство в сложната ситуация с икономическата и социална криза, но не искат какво и да е правителство. „Не съм срещнала човек, който да ме попита защо Борисов 4 не е сформиран или защо Борисов не е премиер?

Хората искат промяна, а за да я има тази промяна гласовете за  „Изправи се. БГ! Ние идваме“ са ключово важни. Имах удоволствието да кажа добре дошъл на Кирил Петков. Факт е, че формациите на промяната си говорим, имаме общи планове, ще имаме обща платформа, а социалната част е поверена на „Изправи се. БГ! Ние идваме“ и ние вече написахме нашите социални приоритети", категорична е Манолова.

На първо място е подкрепата на домакинствата и малкия бизнес в условията на кризи сега и веднага. Първият проект за решение, който ще внесат от ИБГНИ ще бъде за замразяване цената на тока, природния газ, парното и водата – първо за небитовите потребители /за малките фирми, за училищата, за болниците/ и след това за домакинствата, тъй като от 1-ви януари се очаква ръст на всички битове сметки.

„Влизаме в 47-ия парламент с една ясна програма за повишаване на доходите на българските граждани, която включва повишаване на минималната работна заплата със 120 лв. /да стане 770 лв. от 1-ви януари/, повишаване на всички заплати и в публичния и в частния сектор с минимум 15-20%. Преизчисляване на пенсиите на възрастните хора на база осигурителен доход през 2020 г. плюс 120 лв. надбавките да бъдат запазени, докато трае кризата.

За младите семейства ние извоювахме в предния парламент 650 лв. да бъде втората година от майчинството, сега ще настояваме да се върже с минималната работна заплата, тоест всяко увеличение на минималната работна заплата да се отразява и при плащането на майките през втората година. Това е стимул за активните, за младите, за тези, които създават семейства“, каза още Манолова.   

Тя изрази задоволство от работата си с д-р Галина Таваличка, водач на листата на ИБГНИ от 10 МИР – Кюстендил, в 46-ия парламента и изрази увереност, че областния град ще продължи да има един достоен народен представител в нейно лице.

„Наистина съм горда с нея, всяко нейно излизане на трибуната беше гордост за мен, защото това е Кюстендил. И както винаги Кюстендил е имал силни представители в НС, така ще продължи и занапред“, категорична беше Манолова.

От своя страна д-р Таваличка благодари за гласуваното й доверие. “Надявам се този път да постигнем поне същия резултат, ако не и по-висок. Защо е от изключително важно значение именно ние отново да влезем в парламента – защото ние сме формацията, която категорично изпълнява своите обещания.

Това, което сме заявили, което сме обещали – да се борим като каузи, ние ги преследваме и там, където не сме достигнали до пълен успех, ще продължим да се борим. Така че ще продължим да се борим за реформа в пенсионното осигуряване, в здравеопазването, в социалната политика, където имаме достатъчно вече дадени и изпълнени обещания.

Ние ще продължим промяната, която вече положихме като начало“, категорична беше и д-р Галина Таваличка, водач на ИБГНИ от 10 МИР - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK