Мая Манолова: Служебният кабинет да продължи работата на Комисията по ревизията

Снимка: Изправи се. БГ

За седем пленарни дни от „Изправи се! Мутри вън!“ са внесли 31 законопроекта и проекти на решения

Служебното правителство да продължи работата на Комисията по ревизията. Днес за първи път ще разглеждаме сигнали до комисията, получени от граждани, медии и неправителствени организации. Сред тях има такива, които сочат за злоупотреби. Ще вземем решение дали да ги изпратим на ДАНС, КПКОНПИ, прокуратурата. Гражданите очакват от служебното правителство действие.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред БНТ във връзка с предстоящото назначаване на служебен кабинет от президента.

Българските граждани искат да знаят къде отиват парите им и защо са работещи бедни. Очакваме служебно правителство, което безкомпромисно да покаже безобразието на десетгодишното управление на Борисов и да организира честни избори. Комисията по ревизията се зае със секторите, в които се изля най-сериозен публичен ресурс и сме започнали да разследваме необяснимите харчове на правителството на Борисов, заяви Манолова.

Тя подчерта, че за седем пленарни дни от „Изправи се! Мутри вън!“ са внесени 31 законопроекта и проекти на решения, свързани с проблемите на обикновените хора, а не с партийни интереси.

В момента партиите в парламента се делят на партии на протеста и на статуквото и на такива, които се занимават със себе си и които се занимават с проблемите на хората - доходите, преизчисляването на пенсиите, освобождаването на бизнеса от рекета на администрацията и на властта. „Изправи се! Мутри вън!“ се занимава именно с проблемите на хората, домакинствата, малкия и средния бизнес, микропредприятията, допълни Манолова.

Оказа се, че първите три по доверие партии не могат да съставят правителство и не поеха своята отговорност. Надявам се следващи избори да доведат до пренареждане на политическите формации, така че да бъде създадено стабилно правителство, каза още тя и посочи, че трябва мнозинство за съдебна и здравна реформи.

Относно предложението на „Изправи се! Мутри вън!“ председателят на Обществения съвет към ЦИК Росица Матева да е зам.-председател на новата ЦИК, Манолова заяви, че Матева се придържа стриктно към европейските стандарти за честни избори и е била коректив на досегашния състав на ЦИК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK