Обвиниха и наложиха гаранция от 44 000 лв. на съдружника на Божков

Снимка: Infomreja.bg

Борис Бекяров е осъден

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност Борис Бекяров, обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група за подкупи, длъжностни и други престъпления.

На 10.10.2021 г. Борис Бекяров пристигна доброволно на Аерогара София с полет от Република Австрия. На столичното летище той бе задържан от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“ и конвоиран до арестно помещение.

В присъствието на защитник и при спазване на процесуалните правила, днес на Борис Бекяров бе предявено постановлението за привличане в качеството на обвиняем. Проведен бе подробен разпит на лицето в това му качество.

Към материалите по досъдебното производство бяха приобщени представени от Борис Бекяров множество медицински, съдебни и др. документи, касаещи здравословното му състояние, в т.ч. от болнични заведения, съдилища и прокуратури в Република Австрия.

Съобразявайки процесуалното поведение на Борис Бекяров и представените от него книжа, екипът от наблюдаващи досъдебното производство прокурори  определи на обвиняемия мярка за неотклонение „гаранция в пари“ в размер на 44 000 лв., която следва да бъде внесена в 14-дневен срок.

На Борис Бекяров е взета и мярка за процесуална принуда „Забрана за напускане пределите на Република България“, съобщават от държавното обвиение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK