И "Александровска", и "Лозенец" с нови директори

Снимка: Infomreja.bg

Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав до провеждането на конкурс. Новите членове на Съвета са д-р Атанас Атанасов, проф. Румен Стоилов и Гергана Андреева - Сотирова.

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в управлението на общински и държавни лечебни заведения.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. В периода 2006 – 2008г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Професор е в катедра „Ревматология“  на МУ София.

Гергана Андреева – Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов, а за председател на Съвета е избран проф. Румен Стоилов.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, в качеството си на принципал на МБАЛ „Лозенец“ ЕАД, освободи настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и назначи нов състав на съвета до провеждането на конкурс: доц. д-р Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев.

Доц. д-р Радосвет Горнев от 2004 г. до настоящия момент е началник на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „Лозенец“, с множество участия в национални и международни медицински форуми, автор и съавтор на редица научни публикации, преподавател в Медицински факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Адв. Ивиян Симеонов е юрист, изтъкнат специалист по корпоративно, търговско и данъчно право.

Орлин Недев е магистър по фармация, служител на Министерството на здравеопазването от 2014 г., с компетентности в сферата на лекарствената политика и медицинските изделия.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата доц. д-р Радосвет Горнев, а за председател на Съвета е избран адв. Ивиян Симеонов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK