Мобилно приложение улеснява разделното събиране на отпадъци в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

С него потребителите получават информация за различните видове опаковки

Мобилно приложение, разработено от "Еко Партнърс България", улеснява разделното събиране на отпадъци от опаковки в Благоевград. 

Освен това, чрез него се цели да бъдат приобщени повече хора към каузата за по-чиста околна среда.

Приложението “Eco Partners” може да бъде изтеглено безплатно от Google Play и App Store. 

С него потребителите получават информация за различните видове опаковки, как и къде е правилно те да бъдат изхвърлени. Това може да бъде направено чрез сканиране на баркода на опаковката. Потребителят може да види на карта всички жълти и зелени контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки на „Еко Партнърс“ и да намери най-близките до него такива. В приложението може и много бързо и лесно да се подава и сигнал към организацията, свързан с конкретен неин контейнер. 

При сканиране на баркода върху която и да е опаковка, приложението дава информация относно материала от който е направена, съответно и може ли тя да бъде изхвърлена в някой от цветните контейнери, респективно, ако това е възможно, в кой точно.

„Еко Партнърс“ приканва потребителите да станат още по-активна част от промяната - до 2 декември организацията стартира кампания за събиране на продуктови баркодове в базата данни на приложението, като превръща този процес в игра с много награди! 

Добавянето на продукт в базата е изключително лесно: сканира се баркодът от опаковката, въвеждат се името на продукта и материала, от който е изработена тя, и се добавя снимка. 

В рамките на кампанията могат да бъдат спечелени различни награди в зависимост от броя добавени от всеки потребител продуктови баркодове, като Еко Партнърс дава възможност на всеки сам да избере за каква награда да участва. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK