Мая Манолова: Коалицията на ПП приватизира и осребри исканията на хората от протеста

Снимка: Infomreja.bg

"В коалицията на „Промяната” фундаментът трябваше да бъде протестът"

Коалицията на "Промяната" предложила феодализиране на министерства, а четирите партии приватизирали и осребрили исканията на хората от протеста. Това заяви в студиото на „Офанзива” лидерът на „Изправи се, България“ Мая Манолова.

"В коалицията на „Промяната” фундаментът трябваше да бъде протестът. Протестът с исканията на десетки хиляди хора. А те бяха много прости – справедливост, да се спрат кражбите, нормален живот и високи доходи. А вместо това коалицията на "Промяната" предложи феодализиране на министерства. Всяка партия стана пълновластен господар в своите министерства и там схемите на ГЕРБ бяха донадградени и доразвити, а паричните потоци – насочени в друга посока. Или казано накратко – четирите партии приватизираха и осребриха исканията на хората от протеста", посочи Манолова, очертавайки разликите между Коалицията на протеста и тази на „Промяната”.

По думите ѝ нито тя, нито нейните колеги, с които са били в двата предходни парламента, имат претенцията да бъдат Коалицията на протеста. „Протестът, за разлика от коалицията на „Промяната” – е жив. Защото Коалицията на „Промяната” приключи морално. А енергията на хората е жива. Никой от хората, които бяха на протестите през 2020 година, едва ли си е представял, че битката за справедливост, за съдебна реформа, за почтено управление - ще се провежда с напазарувани депутати. Всички сме наясно, че няма никаква политическа логика, освен пазарната – тази на битпазара, да привличаш депутати от група парламентарна група и да го правиш на най-странни места и непублично”.

„Никога не съм гледала на политиката като на битпазар и на работата в интерес на хората – като на търговски отношения. Сега реално правителството ще се осигурява с депутати, за които тегнат съмненията, че са купени”, допълни тя.

Манолова коментира и въпроса дали Асен Василев ще успее с реализацията на мандата за съставяне на правителство. „И какво, ако го реализира? Този пазарлък ще се случва преди всяко важно гласуване. И какви ще бъдат отношенията, с които ще си осигуряват така наречените тематични мнозинства. Ще бъдем свидетели на наистина бакалски сметки и един отвратителен алъш-вериш с живота и страховете на българските граждани”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK