Стефан Янев: Ще участваме в разговорите за правителство

Снимка: БГНЕС

Той каза, че предложението на ГЕРБ е достойно за уважение

Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. Ние ще изпратим наши представители за участие в разговорите. Това заяви лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

В отговор на въпрос на бТВ, че няма да откаже участие в правителство, ако се стигне до там, Янев отговори: "Разбира се".

Не бих казал, че има партия, с която не бихме разговаряли. Диалог с всички, а какво ще донесе този диалог, е вече друга тема, каза още Янев, чиято формация влиза в бъдещия парламент, след като прескочи 4-процентната бариера на изборите в неделя.

Относно предоставянето на оръжие на Украйна, Янев коментира:

Нека се ограничим около решенето на 47-я парламент за оръжието за Украйна, ако търсим ново решение, нека да е на 48-ото НС, заяви той.

Бившият служебен премиер призова: Когато говорим за война, нека говорим наистина за война, а не да слушаме хора, които са виждали само пушка за пейнт бол. Ако трябва да бъдем солидарни като европейци – преглеждаме си въоръжението, вземаме решение всички заедно и отиваме в окопите, солидарно. Нека да бъдем по-обрани в говоренето. Когато има война или си страна във войната или не, средно положение няма. Ако реално тръгнем на война с режима на Путин, трябва да го вземем осъзнато и след това всички сме в окопите. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf