Scapto Cup се завръща след 2 години пауза!

Снимка: Infomreja.bg

Това ще бъде четвърто коледно издание на Scapto Cup

Най-сетне, любимият Scapto Cup се завръща след 2 години пауза! Най-силният благотворителен турнир в Югозападна България ще се състои на 17-ти и 18-ти декември в Благоевград, в спортната зала на ЮЗУ, и ще поднесе най-различни изненади на зрителите.

Това ще бъде четвърто коледно издание на Scapto Cup, а със събраните средства организаторите от фондация „Скапто“ ще поставят началото на иновативен, амбициозен проект в обществена полза в областния град – закупуване и инсталиране на автоматични дефибрилатори на ключови места с активен детски спорт  като училища, спортни зали, открити терени, както и обучение за работа с тях.

В годините назад зад благотворителните каузи на Scapto Cup са заставали голяма част от звездите на българския спорт, сред които Христо Стоичков, Кирил Десподов, Светослав Дяков, Иван Цветков, Димитър Илиев, Антон Костадинов, Станислав Костов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Иван Горанов, Юлиян Попев и много други. Тазгодишното издание на турнира по традиция отново ще обедини легендарни имена и фенове заедно в името на доброто!

През 2019 година, благодарение на всички, които подкрепиха Scapto Cup, бяха събрани близо 39 000 лв. Със средствата бе извършен пълен основен ремонт на Операционна зала в Родилно отделение към МБАЛ - Благоевград, съобщават организаторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK