Сутринта облачността ще е разкъсана, след обяд - купеста и купесто - дъждовна

Снимка: Infomreja.bg

На много места отново ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури

Днес в сутрешните часове облачността ще е разкъсана, над югоизточната половина - предимно значителна, но до около обяд за кратко ще намалее. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, но с развитието на гръмотевичните бури ще има временни усилвания. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°, в София 22.

Над планините облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на отделни, а след обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевични бури. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието преди обяд ще има повече слънце. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 5 ч и 48 мин и залязва в 21 ч и 05 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 17 мин. Луната в София изгрява в 7 ч и 06 мин и залязва в 23 ч и 07 мин. Фаза: два дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK