Не можем да си обясним защо при такава тежка ситуация в държавата "Демократична България" отказват разговори с ГЕРБ. Това заяви на брифинг в парламента кандидатът за премиер на ГЕРБ Даниел Митов, след като стана ясен отказът на демократите за среща и разговори за правителство.

За Митов това поведение е "политически незряло". България не е само правосъдна реформа, ние сме заявили, че я желаем, но в държавата има и други системи - социална, външна политика, енергетика, каза още Митов. Не зная как изведнъж "Демократична България" стигнаха до извода ,че могат да дадат абсолютно безусловна подкрепата на групата на "Има такъв народ" след като до вчера се отнасяха към тях по съвсем различен начин. Така или иначе това са фактите. Сега в момента могат да отидат да преговарят с БСП и с ДПС. Сами влизат в ситуация, която не е в тяхна полза, добави Митов.

От своя страна лидерът на СДС Румен Христов добави, че най-малко като членове на ЕНП могат да седнат да преговарят. Няма по-логично от това две десни формации да седнат и да преговарят и да видят къде имат или нямат допирни точки", каза още той. ГЕРБ ще изпратят покана за преговори към "Има такъв народ" утре, стана ясно още на брифинга.

Тома Биков добави, че "Демократична България" рискува да стане част от неясно политическо мнозинство или се върви към предсрочни парламентарни избори, а резултатът ще е хаос, задълбочаване на социалните проблеми и невъзможност на държавата да излезе от криза. /News.bg/