Задържаха 52-годишна, завлякла земеделски производители със 120 000 лева

Снимка: Infomreja.bg

Обещавала им субсидии от неправителствени организации

Районна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняема 54-годишната М.Ц. за измама в особено големи размери – престъпление по чл. 211 вр. чл. 209 ал. 1 вр. чл 26 ал. 1 от НК.

По делото е установено, че в периода от 2014 г. до момента в Пловдив и в други градове на страната М.Ц. обещавала на 7 лица – земеделски производители, да им осигури субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината. За целта тя искала предварително да получи пари от тях, за да ги използва за различни такси и др. при обработването на документите и кандидатстването.  Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали на М.Ц.

Когато земеделските производители се обаждали да питат кога ще получат обещаните субсидии, М.Ц. отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били измамени седемте пострадали, е 120 000 лева.

Обвиняемата М.Ц. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура–Пловдив.

Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n