20% от населението в област Кюстендил се е самопреброило електронно

Снимка: Infomreja.bg

На територията на област Кюстендил обхождат близо 460 преброители в преброителните участъци и райони

До 24 септември 2021 г. към 7 часа близо 20% от населението на област Кюстендил е самопреброено електронно (с получен код) в системата на Преброяване 2021.

Преброителите, които посещават домакинствата по домовете, попълват хартиена преброителна карта за лицата, непреброени с електронен въпросник, както и карта за всички жилищни сгради. В електронната карта не е включен раздел „сграда“ с въпроси за нея.

Броенето на жилищните сгради е съгласно ЗПНЖФ през 2021 и цели установяване на броя на обитаваните и необитавани сгради и жилища в страната. В хартиените карти не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен служебен номер на картата. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

На територията на област Кюстендил обхождат близо 460 преброители в преброителните участъци и райони. В случай, че не Ви намерят същите трябва да оставят телефон за връзка или да Ви посетят повторно.

Съдействайки на преброителите, гражданите изпълняват своето задължение по закон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK