Иво Мирчев: ПП и ДБ трябва да се обединят заради протестиращите

Снимка: БГНЕС

Целта на ДБ е преди изборите да постигнат разбирателство и да се явят на изборите с ПП

Длъжни сме ДБ, "Продължаваме промяната", както и всички други по-малки граждански и политически организации, да предложим единен политически субект, вместо да правим поредното роене и делене. Това коментира пред БНТ Иво Мирчев от "Демократична България".

За протеста пред перзиденството вчера той бе лаконичен, че за първи път има такъв на третия ден от създаването на кабинет у нас. По думите му именно заради протестиращите хора вчера било нужно политическото обединение. Целта на ДБ е преди изборите да постигнат разбирателство и да се явят на изборите с ПП. Като политически субект да присъстват и граждански организации като "Правосъдие за всеки", БОЕЦ, "Ние идваме"", уточни още той. Разговорите обаче предстояли.

Поводът на протеста беше "завръщането на Газпром" в България. По тази тема Иво Мирчев разказа, че вчера по време на протеста, му е звъннал вицепремиерът Христо Алексиев, който го е уверил, че Акт 16 на газовата връзка ще бъде даден на 1 октомври. Дал също гаранции, че 3-те танкера, които са договорени от правителството, също ще бъдат използвани.

По отношение на разпада на 47 НС Иво Мирчев обясни: "Можехме да постигнем много по-добро темпо в тази коалиция, можехме вместо понякога част от партиите да се държат като малки деца, да подходим много по-зряло към целия процес. Загубихме два месеца в това да спорим кой да стане шеф на БНБ, като на 400 км има война, има енергийна криза. ДБ беше с претенциите да е разума в тази коалиция, да бъде слепящия елемент между партиите.

Но нека да сме честни, още от началото тази коалиция тя не е естествена, тя е съставена от изключително различни партии. Ако изключим ДБ и ПП с всички останали имаме доста различия по много теми". /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK