Люси Манова на Конгреса на БСП: Покажете, че сте на страната на хората!

снимка: БСП

Люси Манова, която оглави протестите срещу високите сметки за ток в Благоевград, участва в заседанието на 48-ия Конгрес на БСП в НДК, съобщи БГНЕС.

„Има трайна градация на социалното недоволство в България," констатира тя в изказването си пред близо 850-имата делегати на левицата в Зала 1.

„Няма нищо по-страшно от човек, който няма какво да губи. Най-силната мотивация да се протестира е усещането, че у нас управлението е на автопилот," каза Люси Манова, която е и областен координатор на гражданското сдружение "СИЛА".

След първия протест срещу ЧЕЗ в Благоевград тя беше задържана за нарушаване на обществения ред, защото шествието не спазило предварително начертания си маршрут, но беше освободена след няколко часа.

„Аз самата и други като мен сме изложени на непрекъснат полицейски контрол, натиск и заплахи, а и медиите не отразяват истинските събития от протестите в нашия регион," разказа Людмила Манова.

Тя алармира, че вълната от протести срещу високите сметки за ток и парно и срещу произвола на монополите може да се превърне във вълна на насилие и терор.

„Имам големи обществени очаквания от този конгрес - покажете, че сте на страната на хората," призова тя делегатите от БСП в края на изказването си.

 

КОМЕНТАРИ

penka08:39 - 12.03.2013
Liusi manova e platena i se otchete na bsp no emnogo prosta sled izborite tia chte bade absoliutno bita karta tia niama gram akal i ne moje da govori mnogo e tapa zaobikolena e s mutri i nai-propadnalite hora v blagoevgrad nito edin svesten chovek ne kaza hubava duma za neia da si varvi v rodopite
Бб11:52 - 19.02.2013
Манолова Люси го обърна на политическа основа ... по този начин се опитва да агитира гражданите Нека бъде сменена!!!!!!!
....01:19 - 19.02.2013
"Овце" Самите сметки са надписани от хора на Бсп.. защото цялата икономика на България(тази която е останала се управлява от номенклатурата на Бсп) Ето ви и самата формула... надписват се сметките на 100000 българи ... явява се по една такава като въпросната госпожа .. и повежда протести.. и БСП си се връща на власт... Нима забравихте ! Зърнената криза! Глупаци.. вярвайте още .. в политици.. 24 години въртене на едно място и все едни и същи.. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМ! Когато се държим като овце.. само пъдара ще ни се мени но не и ние..... Помислете за децата си.. Не ходете да гласувате никой не го заслужава..!
Bonbonka22:45 - 18.02.2013
Народе.. най-сетне разбрахте що за стока е Люси Манова, нали... Пак и вървете по свирката

FACEBOOK