Ученици от Езиковата гимназия в Благоевград събраха 6480 лв. от благотворителен концерт и базар

Снимка: Община Благоевград

Средствата са дарени за нуждите на Преходно жилище – Благоевград

Възпитаници на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ дариха 6480 лева за подобряване на условията в Преходно жилище – Благоевград, и създаване на по-добра среда, близка до семейната.

Сумата, която бе събрана по време на благотворителен концерт и базар под надслов „С Коледа в сърцето! Дари добро“, бе официално предоставена вчера с приемо-предавателен протокол от ученици в ЕГ на младежи, ползващи социалната услуга, придружени от техни възпитатели.

По време на срещата присъства и Емилия Халилова, директор на дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград.

„Това е един благороден акт, чрез който деца помагат на свои връстници и сърдечно благодаря от името на общинското ръководство за проявената щедрост от учениците. Благодаря и на техните учители и родители, защото ги насърчават и подкрепят, когато творят добро“, коментира Емилия Халилова.

През декември 2022 г. ученици от Езикова гимназия дариха и 8 лаптопа, и принтер за нуждите на Преходно жилище – Благоевград.

Техниката вече се използва за обучение на децата и младежите, с цел повишаване на знанията и запознаването им в с възможностите, които дават съвременните информационни и комуникационни технологии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK