Всички ученици в Кюстендилска област се връщат в клас

Снимка: Infomreja.bg

Причина за облекчаване на мерките е трайното намаляване на заболеваемостта от COVID-19

Всички ученици от училищата в Кюстендилска област се връщат в клас от 24 февруари, реши Областният оперативен щаб, по време на онлайн заседание, проведено днес. 

Досега присъствен образователен процес се извършваше при 50% от паралелките с ученици от V до XII клас, на ротационен принцип, с изключение на учениците от община Трекляно, които се обучават присъствено.  Причина за облекчаване на мерките е трайното намаляване на заболеваемостта от COVID-19.

РЕШЕНИЕ № 1

Заповед № РД-01-37/15.02.2022 г., издадена от директора на РЗИ- Кюстендил, да бъде отменена и да бъде издадена нова заповед, която да регламентира провеждането на занимания по интереси и групови дейности за обща и допълнителна подкрепа в сферата на образователната система, съгласно насоките за II-ри етап на Националния план за справяне с пандемията от COVID-19, считано от 0.00 ч. на 24.02.2022 г.

Изключение се допуска при провеждане на областни кръгове на национални олимпиади и/или състезания при спазване на допълнителни противоепидемични мерки.

Очаква се издаване на заповед, регламентираща облекчаване на ковид мерките на национално ниво.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK