Григор Димитров отказа участие на турнира в Щутгарт

Снимка: nova.bg

Той си гарантира изкачване с три места в световната ранглиста - до 26-ото

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отказа участие на турнира на трева в Щутгарт, който започва на 12 юни, съобщиха организаторите на надпреварата от сериите АТП 250 с награден фонд 795730 eвро.

32-годишният хасковлия реши да оттегли заявката си, за да си вземе допълнителна почивка, след като достигна до четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция. Той намекна, че ще промени първоначалната си програма, след като в понеделник вечерта отпадна в Париж след трисетова загуба от Александър Зверев (Германия).

Така Димитров, който с доброто си представяне на "Ролан Гарос" си гарантира изкачване с три места в световната ранглиста до 26-ото, ще изиграе първия си турнир на трева за сезона в лондонския Куинс Клъб, където спечели титлата през 2014 година. Той ще стартира от квалификациите на състезанието с награден фонд от 2,2 милиона евро в британската столица на 17 юни заради късна заявка.

Надпреварата е подготвителна за стартиращия на 3 юли "Уимбълдън", а българинът е планирал и участие на турнира в Ийстбърн (Великобритания) седмица по-рано. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK