Гьоков: По-важният въпрос е да напълним хладилниците на българите

Снимка: БСП

Кристиан Вигенин показа качества за председател на НС, затова го БСП го издига

„БСП е сериозна партия, ние имаме сериозно развити кадри. Кристиан Вигенин не е случаен човек, той е бил евродепутат, участник в няколко Народни събрания и заместник-председател на част от тях.

През предходния парламент той показа качества за председател на Народното събрание, затова и БСП го издига.“ Това заяви избраният за народен представител от БСП Георги Гьоков в ефира на Нова телевизия при откриването на 48-ото НС.

„Ако нашият кандидат не стигне до втория тур, ние ще подкрепим някой от предишните ни партньори, но в случая имаме достойна кандидатура, зад която заставаме твърдо“, каза още той.

По думите на Гьоков при гласуването за председател на НС от левицата ще разчитат на гласовете на всички, които няма да гласуват политически, а ще гласуват прагматично, за личността Кристиан Вигенин, а не зад партийната кандидатура.

Във връзка с казуса за присъствието на руския посланик на откриването социалистът заяви: „Не знам защо се разви тази сага. Тя не е в дневния ред на обществото, а изкуствено налагана тема на българите в последните дни. БСП настоява да се спазват правилата и процедурите. По-важният въпрос е да напълним хладилниците на българите, а не присъствието на Митрофанова“, заключи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK