В магазина: Няма такъв термин "прясно размразено"

Снимка: Infomreja.bg

"Българският потребител има определен бюджет"

"Цената не е добър барометър, има и скъпи продукти, които не отговарат на качеството на етикета. Получаваме в нашата платформа много сигнали за некачествен хляб. Първо търсим производителите и после институциите - БАБХ и КЗП. Те поемат ангажименти, които не довеждат до край. Има и видео материали, но не се стига да бъде потърсен потребител и да му бъде възстановена сумата", заяви председателят на УС на Сдружение "За достъпна и качествена храна" д-р Андрей Велчев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му водещ за потребителите е червеният етикет на промоционалните стоки.

"Българският потребител има определен бюджет, малката потребителска кошница всеки път става все по-малка. В същото време няма как един продукт да е с 20% по-ниска цена и да е качествен, ясно е, че е направен компромис, за да има такава цена", коментира Велчев.

По думите му клиентът трудно се отказва от марката, която е купувал години наред, дори и да знае, че не е качествен продуктът.

"Има некачествено вино, млечни продукти - този сектор не си е взел достатъчно поуки, има компании, които правят компромиси с качеството", даде пример гостът.

Събеседникът призова хората да четат етикета и да не се заблуждават по надпис "прясно размразено".

"Такъв термин няма. А прясното месо се разбира най-лесно, когато бъде натиснато с пръст и се върне бързо. Срокът на годност на месото от деня на транжиране е 6 дни".
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK