Провериха 62 детски площадки в Дупнишко

Снимка: Община Дупница

Вандали най-често посягат на пейките

Комисията от Община Дупница, която трябваше да направи оглед на всички детски и спортни площадки на територията на града и селата приключи работа и изготви доклад до кмета инж. Методи Чимев за състоянията им. 62 са проверените обекти и направени констатации за предприемане на действия по ремонти.

"Разпоредено е от инж. Чимев да започнем необходимите действия. В повечето случаи се касае за умишлено увреждане най-вече на пейките и на съоръжения. Изготвяме поетапно количествени сметки за нужните елементи на отделните детски площадки, тъй като са специфични и се нуждаят в повечето случаи от направа, защото не се продават свободно.

Приоритетно ще бъдат ремонтирани детските кътове пред Дом на техниката, Градска градина, където ще трябва да ремонтираме и удъропоглъщащите настилки, площадката зад сградата на полицията, намиращата се в близост до ул. "Велико Търново" детска и спортна площадка.

Не мога да си обясня факта, че най-често се унищожават дървените ребра на пейките, като годишно се налага да възстановяваме по над 70 такива", коментира директорът на дирекция "УТ и Строителство" инж. Иван Бельов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK