С празнично шествие отбелязаха 24 май в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Стотици ученици и техните учители изпълниха площад „Велбъжд“

Тържествено отбелязаха 24 май на централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Под звуците на музиката на духовия оркестър в празничното шествие се включиха 13 училища, шест детски гради, представители на народни читалище, на галерията, на музея, библиотеката и общинския театър. Първи със цветя и трибагренци откриха шествието децата от детски градини „Славейче“, „Слънце“, Еделвайс“, „Мечта“ ,“Май“ и „1 ви Юни“.

 „Уважаеми преподаватели и педагози, просветни и културни дейци, малки и млади приятели, скъпи съграждани, уважаеми гости! На всеки в живота му се отварят хиляди пътища, истински благословен е само този, който е роден в Родина ката нашата, изправила се гордо върху основите на своята писменост, и е част от народ като нашия, закърмен с вярата и благочестието!

Никога не забравяйте, че където и да сте на тази земя в сърцето си ще носите Родина, семейство и учителя, защото само те могат да направят истинско жилище на светлината“, обяви в приветствието си кметът на града Петър Паунов. Поздравление за Празника на буквите беше отправено и от началника на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева. Тя се обърна към учителите, припомняйки, че най-ценното в тях са знанията и творческия им дух! Стойчева награди преподаватели от Кюстендил, допринесли за развитието на образованието и културата с грамоти „Неофит Рилски“.

Наградените са Маргарита Цекина, директор на ДГ „Слънце“, Ивайло Карадачки - директор на ПГИМ “Йордан Захариев“, Веселка Сотирова - преподавател в НУ, Елеонора Ершова - старши учител в математическата гимназия и Снежинка Боянова, преподавател по български език и литература в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK