Рецидивист покани жена в дома си, след което я ограби, преби и изхвърли полугола

Снимка: Infomreja.bg

Съседи й дали дрехи и подали сигнал на телефон 112

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу  В. Б., на 27 години, за това, че в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, съобщават от държавното обвинение.

В обвинителния акт е посочено, че обвиняемият и пострадалата се запознали в столично заведение през м. май 2022 г. На 25.05.2022 г. В. Б. поканил пострадалата в дома си. Тя се съгласила и около 16:30 часа отишла в апартамента му, където двамата започнали разговор на общи теми. Без видима причина, обвиняемият станал агресивен, заявил на пострадалата, че „иска кеш“ и се нахвърлил върху нея, докато тя седяла на въртящ се стол пред бюро. Започнал да скубе косата ѝ и да я блъска към бюрото, до което тя била седнала на стола.

Така той взел от нея мобилния ѝ телефон и две връзки с ключове. Издърпал и събул дънковите ѝ къси панталони, в които било портмонето ѝ с пари и лични документи. Пострадалата се опитала да изтръгне вещите си от ръцете на обвиняемия, но той продължил да ги държи, да скубе и бута пострадалата и така я избутал до външната страна на входната врата, след което заключил вратата.

Пострадалата се озовала полусъблечена и боса сама на входната площадка без телефон, без пари, без ключове и лични документи. Междувременно минал съсед, който ѝ дал дрехи и позвънил на тел. 112. Докато разговарял с пострадалата, свидетелят ѝ обяснил, че името на обвиняемия не е това, което тя знаела.

Към момента на деянието обвиняемият е бил осъждан трикратно, поради което обвинението е за извършен грабеж при условията на опасен рецидив.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa