Дмитрий Песков: Русия е готова да преговаря с Украйна при обновени условия

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Не е ясно как точно са се променили условията за евентуални преговори

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу е заявил, че руският президент Владимир Путин е казал на турския лидер Реджеп Тайип Ердоган за готовността на руската страна да поднови преговорите с Украйна при обновени условия. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков потвърди, че Путин и Ердоган наистина са обсъдили готовността на Русия за нов преговорен етап, пише руският вестник "Комерсант".

"Президентът каза, че, разбира се, Русия остава готова да преговаря, но с промяната на ситуацията се променят и условията... Принципът остава същият - всички цели на специалната военна операция", каза Дмитрий Песков по време на днешния разговор с пресата. Според него причината, поради която военните действия все още продължават, е пълното оттегляне на Украйна "от преговорния път".

Дмитрий Песков, както и самият Мевлют Чавушоглу, не уточняват как точно са се променили условията за евентуални преговори.

На 4 септември Кремъл също обяви готовността си за преговори с Украйна. Тогава Дмитрий Песков подчерта, че Русия може да се върне към преговорите само ако бъдат изпълнени условията на руската страна. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK